Hallo allemaal!

Mijn naam is Nikki van Mil en ik ben de eigenaar van Nikki Dotti. Naast het verkopen van de meest mooie stationery, ben ik ook illustrator. Ik teken en schilder veel voor mijn eigen winkel. Ik maak tekeningen voor ansichtkaarten, stempels, labels, stickers en washi tape. Ook doe ik opdrachten voor andere merken en tijdschriften. Zo maakte ik tekeningen voor Sestra Magazine, illustreerde ik een tijd de liedbundel van educatief muziektijdschrift De Pyramide en ontwierp ik een verzamelfolder voor edelstenen en bijpassende stickers voor Rockstyle.
 

Wie ben ik nou eigenlijk?
Zoals ik al vertelde, heet ik dus Nikki. Ik ben getrouwd met Peter, moeder van Ben (oktober 2016) en Lola (juni 2019) en wij wonen in Delft. Daar werk ik, naast mijn werk voor mijn webwinkel en illustratieklussen, als leerkracht in het basisonderwijs. Voordat ik de opleiding tot leerkracht deed, deed ik een intake bij de kunstacademie (want dat was wat ik al mijn hele leven wilde doen: tekenen voor de kost). Maar al bij binnenkomst voelde ik me niet op mijn plek. Dit is niet waar ik een opleiding wilde doen. Ook wilde ik niet echt kunst maken met een grote betekenis, maar wilde ik gewoon leuke tekeningetjes maken voor in een boek of tijdschrift. Na een aantal jaar niks meer met tekenen te hebben gedaan, begon ik een Etsy shop in 2012. Ik verkocht er vanalles, maar vooral producten met mijn eigen tekeningen. Ik ontwierp postpapier, stickers en labels en het winkeltje liep best goed. Ik wilde het groter aanpakken en begon in 2013 mijn webwinkel www.nikkidotti.nl. In de eerste instantie was alles wat ik verkocht zelfgemaakt. Maar naar mate ik op social media andere mooie merken voorbij zag komen, besloot ik ook andere merken te verkopen. Vandaag de dag verkoop ik producten van meer dan 20 merken. Het tekenen en zelf maken van producten kwam op een laag pitje te staan.


Wanneer ben ik weer meer gaan tekenen?
Het begon weer te kriebelen in 2015... ik wilde meer zelf maken, zelf creatief zijn. Ik kocht mooie materialen om mee te tekenen en schilderen en begon. Het duurde even voordat ik mijn eigen stijl helemaal ontwikkeld had (en ik denk dat dat zich blijft ontwikkelen). Ik begon me te verdiepen in digital art software en leerde mezelf hoe ik bestanden druk-klaar moest maken. Wat een prachtig gevoel is dat, als je eigen tekeningen op échte ansichtkaarten gedrukt worden en je ze via de post binnenkrijgt. Ik heb regelmatig vreugdedansjes gedaan!


Waar sta ik nu en waar wil ik heen?
Inmiddels is mijn eigen productlijn uitgebreid met stempels en stickers. In de toekomst zal dit hopelijk alleen maar meer worden. Daarnaast hoop ik meer opdrachten te krijgen voor het illustreren van tijdschriften, producten van andere merken en misschien zelfs het illustreren van een boek. Dat lijkt me fantastisch!

Sorteer op
  • Stempelset - vintage mini labels
    Stempelset - vintage mini labels
    € 12,95
  • Aquarel stickers
    Aquarel stickers
    € 1,85
© 2013 - 2021 nikki dotti | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel